Hogyan is épül fel egy weboldal készítés? Bizony sokakban felmerül a kérdés mielőtt belevágnának egy saját honlap létrehozásába. Ezekre a kérdésekre igyekszünk választ adni és megmutatni, optimális esetben hogyan is néz ki ez a folyamat.

Igények, célok meghatározása

A legfontosabb lépés, hogy kitűzzük pontosan mi a célunk a saját honlappal. Egy weboldalnak rengeteg funkciója lehet például: vásárlók üzletünkbe csalogatása, termék/szolgáltatás megismertetése, profil bemutatása, online rendelések generálása, leed növelési, kapcsolat felvétele és még sorolhatnánk. Gondoljuk végig nekünk melyik lehet a legfontosabb és mi az ami másodlagos vagy igazából nem is szükséges. Emellett fontos végig gondolni milyen stílusban szeretnénk megvalósítani honlapunkat és milyen funkciók kerüljenek beépítésre a weboldal készítés közben.

weboldal készítés

Kép forrása

Ajánlat kérés

Miután az első pontban lévő kérdéseket részben vagy egészében tisztáztuk eljött az idő, hogy ajánlatokat kérjünk a weboldal készítés megvalósítására. Rengeteg cég, szabadúszó és vállalkozó található a piacon azonban fontos, hogy körültekintően válasszunk. Amennyiben valaki nem rendelkezik megfelelő referencia munkákkal vagy gyanúsan alacsony árat kér a szolgáltatásért ott minden esetben rejtegetni való van.

Emellett természetesen a legmagasabb ár sem jelent garanciát a minőségre. Objektíven tekintsünk az ajánlatokra és amennyiben az ajánlatadó rendelkezik releváns referenciákkal emellett láthatólag a szakmai tudás is megvan, bízzunk meg a szakemberben!

Érdemes több ajánlatot is kérni, hiszen elképzelhető, hogy több helyről különböző árakat fogunk viszont látni. Másod sorban pedig az sem elhanyagolható, hogy az adott cég mikor tud elkezdeni foglalkozni a projekttel és mikorra ígéri az átadását. Tehát amennyiben nekünk akár napokon belül szükségünk van az elkészült munkára néha a drágább utat kell választani. De ne felejtsük el, türelem a siker titka, próbáljunk meg megfelelő időt hagyni a weboldal elkészítésére hiszen így lesz a lehető legtökéletesebb.

Tervezés

Amint sikerült kiválasztani a weboldal készítő partnert megindul a tervezési folyamat. Ebben a fázisban van meghatározva az alapvető design, weboldal felépítés és funkciók létrehozása. Fordítsunk nagy figyelmet arra, hogy itt minden az elképzeléseink szerint történjen hiszen később már ezeken jóval nehezebb lesz változtatni, esetlegesen többlet költséget is jelent ha a fejlesztők már ezen mentén elkezdték kialakítani az oldalt.

Mindig az egyik legfontosabb kérdés : A design. Több lehetőségünk van ezen a téren arra, hogy megtaláljuk a tökéletes megoldást. Alkalmazhatunk grafikust az egyedi megjelenés megteremtéséhez vagy rábízhatjuk ezt weboldal készítő partnerünkre is. Amit mindenképpen tartsuk szem előtt, hogy egy modern, letisztul designt kapjunk amely emellett cégünk, vállalkozásunk arculatát is kifejezi. Kiemelten fontos napjainkban, hogy elkészült weboldalunk reszponzív legyen az-az a különböző megjelenítőkön (telefon, tablet, notebook, pc, laptop) is megfelelően jelenjen meg. Erről külön egyeztethetünk partnerünkkel, hogy egyes kijelzőkön mi a pontos elképzelés.

weboldal készítés

Kép forrása

Weboldal készítés megvalósítása

Az elkészült terv alapján kezdődhet a weboldal készítés! Ezen a ponton a fejlesztők már az elkészült tervek alapján hozzák létre az oldalt. Követik a design útmutatást és létrehozzák a szükséges aloldalakat, funkciókat emellett feltöltik a megadott adatokat. Amennyiben a megbízó úgy kívánja a legtöbb esetben feltöltik a szövegeket, képeket, adatokat. Viszont ehhez elengedhetetlen, hogy Ön időben átadja ezt a fejlesztők számára, hiszen ekkor tudnak effektíven és gyorsan haladni az adott oldallal.

Átadás, tesztelés

Minden weboldal készítés elengedhetetlen része a tesztelés. Nincs olyan program és weboldal ami elsőre hiba nélkül futna, ezeket a fejlesztők alapos tesztelése szűri ki. Természetesen van néhány apróbb hiba ami átcsúszhat a rostán, de amennyiben Ön ezt időben jelzi, a legtöbb esetben ezeket díjmentesen javítják. Amikor a készítők már nem találnak több hibát emellett maradéktalanul teljesítették a meghatározott feladatokat átadják tesztelésre az oldalt az ügyfélnek. Ekkor még javítják a pontatlanságokat és hibákat a megbízó visszajelzése alapján, majd amennyiben mindent rendben talál mind a két fél eljön az ideje a teljes átadásnak.

Amennyiben biztosan nem szeretne csalódni és az elérhető legmagasabb minőséget szeretné kézhez kapni válassza cégünk weboldal készítés szolgáltatásait! Árajánlatért vegye fel velünk a kapcsolatot vagy további információkért tekintse át weboldalunkat, esetlegesen referencia munkáinkat.