A WordPress a világ egyik legnépszerűbb weboldalkészítő rendszere, amelyet több mint 60 millió weboldal használ. A rendszer nyílt forráskódú, ami azt jelenti, hogy bárki szabadon hozzáférhet a forráskódhoz és módosíthatja azt. Ennek köszönhetően sokféle közösségi fejlesztő dolgozik a rendszer továbbfejlesztésén, így gyorsabban javulnak a funkciók és kijavítják az esetleges hibákat.

wordpress weboldal készítés

  1. Egyszerű használat: A WordPress könnyen kezelhető felülettel rendelkezik, így még kezdő weboldal-készítők is könnyen tudnak vele dolgozni. A rendszerben sokféle beépített eszközt találsz, amelyekkel gyorsan és könnyen tudod testreszabni az oldalad megjelenését.
  2. SEO barát: A WordPress rendszerében beépített eszközöknek köszönhetően könnyen optimalizálhatod az oldaladat a keresőmotorok számára. Például a Yoast SEO plugin segítségével könnyen megadhatod a meta leírásokat és a kulcsszavakat, valamint ellenőrizheted, hogy a tartalmaid megfelelőek-e az SEO szempontoknak.
  3. Bővíthetőség: A WordPress rendszerében számos olyan bővítmény (plugin) található, amelyekkel könnyen kibővítheted az oldalad funkcióit. Például ha blogot szeretnél indítani, akkor a Jetpack plugin segítségével könnyen hozzáadhatod a blog funkciókat az oldaladhoz. Ha pedig egy webáruházat szeretnél indítani, akkor a WooCommerce plugin segítségével könnyen hozzáadhatsz áruházi funkciókat.
  4. Nyílt forráskódú: A WordPress rendszer nyílt forráskódú, ami azt jelenti, hogy bárki szabadon hozzáférhet a forráskódhoz és módosíthatja azt. Ennek köszönhetően sokféle közösségi fejlesztő dolgozik a rendszer továbbfejlesztésén, így gyorsabban javulnak a funkciók és lehetőségek.
  5. Biztonság: A WordPress rendszer folyamatosan frissül, így az esetleges biztonsági réseket gyorsan orvosolják. Emellett a rendszerben beépített eszközök segítségével könnyen védekezhetsz az esetleges támadások ellen.